Patrimoniul Ministerului Sănătăţii, sub sechestru

Patrimoniul Ministerului Sănătăţii, sub sechestru
07 octombrie 2015 Printează articolul

Ministerul Sănătăţii (MS) a ajuns în situaţia de a avea întreg patrimoniul blocat ( autoturisme, echipamente de calcul etc.). Instituţia s-a văzut cu portăreii la uşă ca urmare a despăgubirilor de peste patru milioane de euro stabilite pentru părinţii care au avut de suferit în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti (bebeluşi morţi sau cu urme ale arsurilor suferite).

MS se va putea folosi în continuare de patrimoniul blocat, având în vedere că ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că va plăti despăgubirile, în acest sens urmând să solicite Ministrului de Finanţe o suplimentare bugetară. Ulterior, Bănicioiu, după cum a declarat, se va îndrepta împotriva celorlalte persoane şi instituţii găsite vinovate de producerea incendiului, pentru a recupera o parte din sumă.

Reamintim că incendiul a izbucnit în 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, spital cunoscut ca Maternitatea Giuleşti.
Atunci au fost duşi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” opt bebeluşi din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, trei dintre aceştia, ca urmare a complicaţiilor, decedând în zilele următoare. Alţi trei bebeluşi au murit în incendiu. Ceilalţi cinci bebeluşi (două perechi de gemeni – doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă – şi o altă fetiţă) au fost salvaţi de medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu