O nouă lovitură a Executivului. Carburant mai scump

O nouă lovitură a Executivului. Carburant mai scump
08 august 2017 Printează articolul

Cum alegerile au trecut şi românii sunt în concediu, Exectivul  pregăteşte o nouă lovitură la veniturile populaţiei, de la 1 septembrie urmând ca preţul carburanţilor să se majoreze, deci la pompă vom alimenta un carburant mai scump.

Concret, Ministerul de Finanţe pregăteşte o nouă schimbare a Codului Fiscal şi vrea reintroducerea accizelor la carburant, ceea ce va umfla preţul la benzină şi motorină. Majorarea accizei va face ca preţul pentru 1 litru de benzină fără plumb şi motorină să fie mai mare cu 45 de bani.

Mai scumpi ca austriecii. La carburant

În prezent, la motorină, cel mai ieftin sortiment, pretul mediu este de 4,35 lei, echivalent cu 0,9520 euro. Acest preţ înseamnă că plasează ţara noastră pe locul cinci ca cel mai mic preţ din UE, după Lituania (0,88 euro), Polonia (0,9360 euro), Letonia (0,94 euro) şi Luxemburg (0,95 euro). De la 1 septembrie, deci după creşterea accizelor, preţul mediu din România va ajunge la 4,80 lei/litru, echivalent cu 1,0520 euro, la cursul actual al BNR. Cu noul preţ de după majorare vom ajunge ca la pompă să avem preţuri ma mari decât în Bulgaria, Austria şi Slovacia. Adică vom fi mai scumpi ca austriecii. La carburant. Bravo nouă!

Guvernanţii, liniştiţi

În timp ce liderii coaliţiei de guvernământ se arată liniştiţi şi afirmă că majorarea va fi nesemnificativă şi nu va face mari valuri, deci nu va fi cine ştie ce mare nenorocire, Mugur Isărescu şi reprezentanţii transportatorilor declară contrariul. Adică preţul majorat la carburant va conduce la o creştere de preţuri în toate domeniile. Eh, ce mare nenorocire? Mai tăiem de pe listă una, alta şi vom vedea ce vom face. Oricum, în stilul binecunoscut al majorităţii guvernelor post decembriste, toamna ne aduce mai mereu creşteri de preţuri şi tarife. Şi, ca de fiecare data, guvernanţii contează pe pasivitatea românilor, întorşi din concedii şi, deci, relaxaţi. Şi, fără supărare, cam au dreptate! Guvernanţii!

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu