Repararea maşinii după un accident se face după reguli noi

by stiriAdmin | ianuarie 9, 2018 12:51 am

2018 aduce o noutate şi în domeniul auto, astfel că repararea maşinii după un accindent se face după reguli noi.  Anul acesta aduce o nouă posibilitate pentru şoferi, în ceea ce priveşte repararea maşinii după un accident rutier. Mecanismul însă e opţional. Practic, e vorba de serviciul decontării directe.

Asta înseamnă că şoferul păgubit poate să îşi repare automobilul după ce se adresează propriului asigurator. Urmează ca firma de asigurări la care e înscris păgubitul să recupereze după aceea banii de la asiguratorul la care e înscris şoferul vinovat de accident.

Anumite condiţii

Această nouă cale de remediere a daunelor este posibilă în situaţia în care ambele maşini implicate în accident au poliţă de asigurare şi sunt înmatriculate în România. Plus de asta, este vorba de  un accident din care au rezultat numai daune materiale.

”Dacă nu sunt vinovat de dauna respectivă, sunt doar două maşini implicate, ambele din România, ambele asigurate şi sunt doar daune materiale, pot să mă adresez propriului meu asigurător RCA pentru lichidarea acestei daune, pentru obţinerea despăgubirii, după care asigurătorul meu – se presupune că eu l-am ales, da?, am încredere în el – se ocupă de recuperarea banilor de la asigurătorul RCA al vinovatului”, spune Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asigurătorilor Auto din România.

 

 

 

 

 

 

Source URL: https://www.stiriutile.ro/noutate-domeniul-auto-repararea-masinii-dupa-un-accident-pe-propria-politia-rca/