,,Noul Drum al Mătăsii”, expoziție de fotografie la Palatul Parlamentului

,,Noul Drum al Mătăsii”, expoziție de fotografie la Palatul Parlamentului
01 februarie 2018 Printează articolul

,,Noul Drum al Mătăsii” este o expoziție de fotografie deschisă la Palatul Parlamentului. Institutul Confucius al Universității din București organizează în această lună o expoziție de fotografie în cadrul căreia vor fi prezentate imagini cu peisaje, infrastructură, tradiții și obiceiuri din China, precum și din țările aflate pe Noul Drum al Mătăsii.

Vineri, 2 februarie 2018, va avea loc vernisajul expoziției cu tema ,,Noul Drum al Mătăsii” la Sala ,,Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului (Str. Izvor, nr. 2-4, sector 5). Până duminică, 25 februarie 2018, toți cei interesați vor putea admira fotografiile din cadrul expoziției. Expoziția va fi lansată în prezența rectorului Universității din București, prof. Mircea Dumitru, și a reprezentanților Institutului Confucius.

Drumul Mătăsii, înființat în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, a reprezentat principala cale comercială prin care China a stabilit legături cu numeroase țări ale lumii, făcând posibile nu doar schimburi comerciale, ci și semnificative interferențe culturale. În epoca contemporană, Noul Drum al Mătăsii este un proiect important care are ca obiectiv fundamental dezvoltarea conectivității și a cooperării Chinei cu Europa, Asia și Africa în sfera economică, financiară, comercială și culturală.

Promovarea limbii și a culturii chineze reprezintă principala preocupare a Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti, distins recent cu titlul de „Institut Confucius al Anului 2017”. Activitatea institutului vizează nu doar organizarea de cursuri în universitate şi în numeroase instituţii de învăţământ preuniversitar, dar și desfășurarea unor expoziții

culturale, dezbateri și conferințe științifice pe diverse teme privind relațiile culturale între România și China.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu