Notarii publici merg mai departe. Activitatea notarială nu se întrerupe

Notarii publici merg mai departe. Activitatea notarială nu se întrerupe
14 martie 2020 Printează articolul

Dând dovadă de calm şi responsabilitate, notarii publici din toată ţara merg mai departe. Notarii vor continua activitatea şi în perioada următoare, astfel garantând siguranţa circuitului juridic civil, după cum a anunţat Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR)

„Ne aflăm într-un context situat sub semnul urgenţei, căruia suntem obligaţi să îi răspundem în mod adecvat. Este necesar să ne alăturăm, prin efortul nostru, efortului colectiv de gestionare responsabilă a acestei crize fără precedent, cauzate de epidemia de coronavirus. Este o situaţie deosebită, care impune luarea unor măsuri organizatorice de natură să permită desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi cu profesionalism a activităţii birourilor notariale. Este o problemă pe care nu am subestimat-o şi nu o subestimăm”, subliniază Dumitru Viorel Mănescu, preşedintele UNNPR.

“Aflați în prima linie a vieții sociale, alături de cadre medicale, armată, poliție și preoți, notarii publici au datoria ca prin calm, luciditate, echilibru și profesionalism să asigure continuitatea activității în cadrul birourilor notariale, cu luarea tuturor măsurilor de siguranță și precauțiilor care se impun în contextul crizei cauzate de epidemia de coronavirus. În acest scop, Uniunea Națională a Notarilor Publici a înființat un comitet de criză, având ca misiune gestionarea eficientă a tuturor situațiilor ce pot să apară în contextul dat.”, se spune în comunicatul UNNPR.

Birourile notariale rămân deschise

Prin natura activității lor, având în vedere că intră în contact zilnic cu cetăţeni, notarii publici și personalul auxiliar care își desfășoară activitatea în birourile notariale sunt expuși riscurilor. În virtutea acestui fapt, notariatele din toată țara adoptă în această perioadă măsuri organizatorice specialea. Este vorba de măsuri de natură să permită desfășurarea activității curente în condiții de maximă siguranță, atât pentru salariați, cât și pentru cetățeni. Cu excepția situațiilor obiective ce impun restrângerea sau suspendarea temporară a activității, birourile notariale rămân deschise.

Din totalul de 2482 de notari publici în funcție, care își desfășoară activitatea în cadrul birourilor notariale, şi-au suspendat activitatea, din cauze obiective, şase birouri. Este vorba de un birou notarial din Bucureşti, unul din Braşov, două din Oradea şi două din Iaşi.

“Camerele Notarilor Publici urmează să asigure rezolvarea lucrărilor care au termene urgente, acolo unde nevoia de a proteja publicul şi salariaţii impune acest lucru. Prioritatea absolută a măsurilor adoptate o reprezintă sănătatea publică.”, se mai spune în comunicat.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu