Noaptea albă a bibliotecilor, între 29 şi 30 septembrie

Noaptea albă a bibliotecilor, între 29 şi 30 septembrie
26 septembrie 2017 Printează articolul

În noaptea albă a bibliotecilor, între 29 şi 30 septembrie, bibliotecile din întreaga ţară invită oameni de toate vârstele să petreacă cel puţin câteva ore în spaţiul cărţilor, cu ocazia celei de-a opta ediţii a „Nocturnei”. Este aşadar o iniţiativă care demonstrează încă o dată că bibliotecile au devenit de un timp încoace un loc de unde porneşte schimbarea în societate.

Prin variatele programe educative şi de socializare, „Nocturna bibliotecilor” îndeamnă oamenii să se întoarcă spre pasiunea cititului, în primul rând. Evenimentul este iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, iar programul se desfăşoară pe parcurul nopţii, între 29 şi 30 septembrie.

Un îndemn

“Obiectivul principal al acestei campanii este acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un număr cât mai mare de utilizatori și de a crea o mai bună legătură între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră relaxată și prietenească”, arată iniţiatorii proiectului.

Biblioteca se dovedeşte a fi, astfel, un veritabil partener al comunităţii, un loc în care elevi şi profesori, dar şi oameni de diverse precupări şi vârste, intră pentru a face din bucuria lecturii un stil de viaţă. Suntem în epoca telefoanelor inteligente şi a calculatoarelor, dar tot mai mulţi oameni consideră că nimic nu se compară cu hârtia unei cărţi pe care o atingi, cu paginile pe care le parcurgi, în timp ce descoperi o poveste.

 

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu