Posturi vacante în UE/Muncitorii pentru agricultură, din nou la mare căutare

Posturi vacante în UE/Muncitorii pentru agricultură, din  nou la mare căutare
17 decembrie 2016 Printează articolul

Angajatorii din Spaţiul Economic European, (Uniunea Europeană, plus Islanda, Liechtenstein si Norvegia) oferă, prin intermediul reţelei EURES, 2.064 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (www.anofm.ro) sunt oferite de angajatorii din Spania, după care urmează cei din Portugalia, Italia, Malta etc.

Posturile vacante

 

Cele 2.064 de locuri de muncă vacante în UE sunt disponibile în următoarele ţări:

  • Spania – 806 locuri de muncă: 800 pentru muncitor necalificat în agricultură, 5 pentru șofer TIR internațional şi 1 loc pentru maseur.
  • Portugalia – 300 de locuri de muncă: 190 pentru culegător de zmeură şi 110 pentru șef de echipă.
  • Italia – 280 de locuri de muncă: 150 pentru asistent medical, 100 pentru infirmier şi 30 pentru îngrijitor persoane.
  • Malta – 250 de locuri de muncă: 200 pentru șofer autobuz și tramvai şi 50  pentru inspector control calitate.
  • Germania – 143 de locuri de muncă: 28 pentru asistent medical, 19  pentru personal în gastronomia de sistem, 18  pentru electrician, 8 pentru bucătar, 7  pentru operator stivuitor, 5 pentru lucrător în metalurgie, 3 pentru chef de rang, 3 pentru faianțar, 3 pentru mecanic auto, 3 pentru montator tâmplărie din aluminiu, 2 pentru commis de cuisine, 2 pentru comisionar, 2 pentru chef de partie, 2  pentru dezvoltator software, 2 pentru lucrător în producție, 2 pentru lucrător în depozit, 2 pentru măcelar, 2 pentru mecanic industrial, 2 pentru personal pentru curățenie, 2 pentru personal servire clienți, 2 pentru recepționer, 2 pentru sudor, 1 pentru administrator sistem IT, 1 pentru casier, 1 pentru commis patissier, 1  pentru demichef de partie, 1 pentru dezvoltator web front-end, 1 pentru diriginte de șantier, 1 pentru dulgher, 1 pentru inginer sisteme integrate, 1  pentru inginer construcții civile, 1 pentru integrator sistem IT, 1 pentru laborant, 1  pentru manager restaurant, 1  pentru manager adjunct restaurant, 1 pentru manager front office, 1  pentru sudor MAG, 1 pentru specialist IT, 1 pentru specialist restaurant, 1  pentru șef de schimb, 1 pentru șofer profesionist, 1 pentru tâmplar, 1 pentru tehnician electronist şi 1 pentru zugrav.
  • Marea Britanie – 102 locuri de muncă: 100 pentru îngrijitor personae şi 2 pentru asistent medical.
  • Cehia – 71 de locuri de muncă: 30 pentru șofer autobuz, 15 pentru șlefuitor/pilitor, 10 pentru șofer profesionist camion (Europa), 5 pentru electrician auto, 5  pentru mecanic auto, 3 pentru inginer mecanic, 2 pentru cercetător postdoctoral şi 1 pentru tehnician în electronică.
  • Slovacia – 39 de locuri de muncă: 30 pentru șofer autocamion transport internațional, 7 pentru îngrijitor persoane/infirmier şi 2 pentru operator mecanic.
  • Austria – 20 de locuri de muncă: 10 pentru lucrător forestier şi 10 pentru zugrav.
  • Ungaria – 15 locuri de muncă: 5 pentru muncitor în prelucrarea lemnului, 5 pentru muncitor în prelucrarea produselor din carne, 4  pentru agent de curățenie şi 1 pentru șef de schimb.
  • Bulgaria – 10 locuri de muncă: 10 pentru operator în industria și prelucrarea lemnului.
  • Irlanda – 10 locuri de muncă: 10 pentru crescători de animale pentru producția de lapte și carne.
  • Croația – 10 locuri de muncă: 10 pentru muncitor în construcții.
  • Norvegia – 6 locuri de muncă: 2  pentru brutar, 2 pentru patiser, 1 pentru ambalator și asistent panificație şi 1  pentru șofer distribuitor.
  • Franța – 1 loc de muncă : 1 pentru lucrător hotelier.
  • Luxembourg – 1 loc de muncă: 1  pentru dezvoltator digital.

 Detalii suplimentare

Persoanele interesate de unul dintre locurile de muncă prezentate fie pot accesa pagina de internet www.eures.anofm.ro, unde pot găsi detalii suplimentare privind job-ul respectiv, inclusiv termenul limită până la care este postul vizat disponibil, fie se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu