Mulţi dintre şcolarii din Bucureşti se luptă cu două mari probleme

Mulţi dintre şcolarii din Bucureşti se luptă cu două mari probleme
28 noiembrie 2017 Printează articolul

Mulţi dintre şcolarii din Bucureşti se luptă cu două mari probleme. Declaraţia aparţine profesorului Marian Banu, unul dintre experţii în comunicare ai Inspectoratului Şcolar General al Capitalei.

Predispoziţia către obezitate şi deficienţe ale coloanei vertebrale. Acestea sunt două mari probleme cu care se confruntă o bună parte a şcolarilor din Bucureşti.

„Pe primul loc al afecțiunilor copiilor, din punct de vedere medical, între 3 și 18 ani, sunt deficiențele de natură digestivă. Cam 25% din copiii Capitalei au predispoziție de obezitate și aproximativ 10-15% sunt aproape de acești parametri. Pe locul doi se află deficiențele de coloană și ale sistemului osos. Pe locul trei, deficiențele de natură olfactivă”, a spus Marian Banu în cadrul unei dezbateri pe tema sistemului de învăţământ.

Necesitatea cabinetelor medicale

Acesta a mai spus că este foarte important ca în şcoli să existe cabinete medicale care să ţină sub observaţie starea de sănătate a elevilor.

„Voi susține întotdeauna un screening la intrarea copiilor în școală, adică un screening al problemelor legate de deficiențele de vedere, de cele de vorbire. Trebuie să știm foarte clar, când un copil intră în sistemul educațional, care sunt problemele, pentru că starea de sănătate este esențială în succesul școlar. Unele probleme pot fi prevenite printr-un diagnostic încă de la vârstă mică”, a conchis profesorul Banu.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu