„Moromeţii” s-au întors în Talpa. Două luni de pregătiri

„Moromeţii” s-au întors în Talpa. Două luni de pregătiri
18 septembrie 2017 Printează articolul

”Atenţie, motor, acţiune!” sunt comenzile care se aud zilele acestea în localitatea teleormăneană Talpa, unde au început filmările la “Moromeţii”, seria a 2-a.  „Moromeţii” se filmează pentru a doua oară în acelaşi sat în care a fost turnată şi prima ecranizare, la Talpa, în Teleorman. Vom avea „Moromeţii 2”, între primul eveniment cinematografic şi cel de acum trecând nu mai puţin de 30 de ani. Acelaşi regizor pentru ambele producţii, Stere Gulea, dar alt actor în rolul principal, Horaţiu Mălăele. Aşa cum îl ştim pe Mălăele, sigur că va ieşi un Ilie Moromete la fel de reuşit ca cel din prima serie, în interpretarea lui Victor Rebengiuc.

În aceeaşi casă din Talpa, unde au început acum filmările, a fost realizat şi primul film din seria aceasta, în 1985.

Tot satul stă cu ochii pe actori

Probabil că o poveste despre realizarea filmului ar putea fi obţinută numai dacă citim cele ce s-au petrecut în Talpa cu puţin înainte de-a începe filmările actuale.

Totul a început cu două luni în urmă, povesteşte primarul loclalităţii, Benone Rababoc. Practic, toată suflarea satului s-a pus pe treabă, în mod benevol, pentru interesul obştesc. Ca atare, au fost ridicate o serie de construcţii care vor servi drept decor în film. E vorba de o cârciumă, faţada unei primării şi de alte lucruri. Primarul spune că şi el face parte din echipa de voluntari. Echipa a fost completată şi cu cei care beneficiază de ajutor social şi deci în contul banilor sunt obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.

“Era normal să facem lucrul acesta. De două luni facem parte din echipa de pregătire. Este bucurie mare şi avem speranţa să se întâmple ceva după asta”, spune primarul.

Adică ce să se întâmple? Omul speră că satul lui va intra în circuitul turistic. Adică să vină lumea şi să vadă locul unde Moromeţii au prin viaţă din punct de vedere cinematografic.

Planuri mari

“După terminare o să facem un brand pentru comunitate, să fie descoperit satul românesc, nu este vorba de sărăcie, ci de modestie, simplitate. Casele acelea, care erau mai sănătoase, mai trainice, nu neapărat termopane şi rigips. Se deschide o provocare”, speră primarul într-o minune turistică. De notat că filmările din Talpa vor ţine trei săptămâni.

De la fimări nu a lipsit nici Victor Rebengiuc, care l-a îmbrăţişat pe mai tânărul său coleg, noul Ilie Moromete. Deşi a fost invitat să participe şi la această serie, Victor Rebengiuc a refuzat, motivând că vârsta nu-i mai permite, având în vedere că nu sunt chiar uşoare condiţiile în care se filmează.

Distribuţie de zile mari

“Este povestea lui Nicolae Moromete care reuşeşte să şi termine studiile de jurnalist şi devine scriitor. Acest scriitor avea să fie Marin Preda.”, subliniază Stere Gulea, regizorul producţiei cinematografice.

În rolurile principale ale filmului “Moromete 2” vor juca Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), Iosif Pastina (Niculae). Îi vom vedea şi pe nu mai puţin îndrăgiţii actori Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac, deci o distribuţie remarcabilă, de zile mari.

Sursa foto: http://stirileprotv.ro
  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu