Ministrul Cercetării Nicolae Burnete și-a dat demisia

Ministrul Cercetării Nicolae Burnete și-a dat demisia
31 august 2018 Printează articolul

Ministrul Cercetării Nicolae Burnete și-a dat demisia vineri, acesta fiind primul ministru al Guvernului Dăncilă care renunță la mandatul inisterial. Prof.dr. Nicolae Burnete a precizat că decizia sa este irevocabilă.

„Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat. Ministrul Cercetării şi Inovării, prof.dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă (vineri dimineaţă – n.n.) mi-am depus demisia la Cancelaria premierului”, se spune în comunicatul de presă.  Anunţul demisiei lui Burnete a venit la puţin timp după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat la Constanţa că partidul nu va discuta despre o remaniere guvernamentală.

„Nu se va vorbi la acest Comitet Executiv de remeniere guvernamentală. După cum ştiţi, am spus că se va face o evaluare a fiecărui ministru, în funcţie de programul de guvernare. Nu am făcut încă această evaluare, deci nu putem vorbi de o remaniere guvernamentală. Pot spune că sunt mulţumită de fiecare în parte doar după ce văd o foaie de parcurs a fiecărui ministru. E adevărat că pentru noi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene e un examen, dar vreau să vă asigur că suntem în grafic cu pregătirile, avem dosarele pregătite pentru fiecare ministru în parte. Se fac toate eforturile pentru ca România să fie complet pregătită la preluarea mandatului”, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă la Constanța.

Nicolae Burnete a fost criticat recent de studenţi pentru proiectul de ordonanţă ce prevedea modificarea legii cercetării. Noul text legislativ propunea ca finanţarea în cercetare să fie acordată în funcţie de performanţă. În consecință, institutele de cercetare, dar şi structurile responsabile cu cercetarea din cadrul universităţilor şi Academiei ar fi urmat să fie evaluate de experţi internaţionali.   Propunerea lui Burnete a fost atacată nu doar de studenți, ci şi de foşti miniştri ai Educaţiei, printre care Remus Pricopie şi Sorin Cîmpeanu.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu