Ministerul Educaţiei dă undă verde pentru auxiliarele didactice

Ministerul Educaţiei dă undă verde pentru auxiliarele didactice
11 octombrie 2017 Printează articolul

Ministerul Educaţiei dă undă verde pentru auxiliarele didactice, astfel că, din păcate, auxiliarele vor reveni cât de curând în învăţământ. Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că au fost depuse 99 de solicitări. Aceste cereri au ajuns pe masa comisiei ministeriale constituită în acest scop încă din 9 august, anul curent.

Dintre acestea, 88 de solicitări se referă la aprobarea sau avizarea a 1.464 de titluri pentru auxiliarele didactice, dintre care 227 pentru preşcolari, 790 pentru nivelul primar, 316 pentru cel gimnazial, 130 pentru liceal şi unul pentru postliceal.

Alte 11 solicitări vizează obţinerea acordului pentru utilizarea în şcoli şi licee a 3.551 de titluri. Este vorba, în acest caz, de instrumente pentru dezvoltarea competenţelor elevilor. Aceste materiale sunt elaborate de instituţii şi societăţi ştiinţifice recunoscute naţional şi internaţional.

Vine curând şi lista

Aflăm totodată din comunicatul Ministerului Educaţiei Naţionale că această comisie unde au fost primite respectivele propuneri s-a întrunit în data de 9 octombrie, a analizat cererile primite şi a decis “acordarea dreptului de utilizare de către elevi în procesul instructiv-educativ a titlurilor propuse”. Urmează ca în data de 11 octombrie să fie publicată lista titlurilor privind auxiliarele didactice ce au primit aviz pozitiv. Lista cu pricina va publicată pe portalurile www.edu.ro şi www.rocnee.eu, precizează Ministerul.

Pe de altă parte, aflăm că în cazul auxiliarelor pentru care se solicită aviz, în sensul ca acestea să fie utilizate în grupele de preşcolari sau în clasele de elevi, se vor constitui alte comisii care vor verifica felul în care se respectă normele de conformitate.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu