Măsuri anti răspândire Covid 19. Ce localuri publice mai rămân deschise

Măsuri anti răspândire Covid 19. Ce localuri publice mai rămân deschise
18 martie 2020 Printează articolul

Printre măsurile pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus – Covid 19, anunţate de Grupul de Comunicare Strategică, au fost incluse şi localurile publice. Prin ordonanţă militară s-a suspendat activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice (cofetării, patiserii, baruri, cluburi, terase, pizzerii etc., deci localuri în care clienţii staţionau), în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației. În acest sens, hipermarketurile şi mall-urile ar trebui să-şi suspende activitatea de servire a mâncării în interior, clienţii având posibilitatea să cumpere mâncare gătită doar pentru acasă.

Teatrele, muzeele, cinematografele, bisericile – închise

De asemenea, se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise. Vorbim de teatre, muzee, cinematografe, biserici, cluburi sportive, săli de jocuri de noroc, sanatorii balneare, saloane de coafură, manichiură, cosmetică etc.

Evenimentele în aer liber, limitate la 100 de persoane

Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise. “Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.”, se spune în ordonanţa militară.

Drive-in, room-service sau livrare la client – deschise

În continuare, este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau „livrare la client”. În  categoria de tip „drive-in” intră localurile care fac servirea la geam (shaormerii, patiserii, covrigării, cofetării etc.). În  categoria de tip „room-service” intră servirea în camerele de hotel. În fine, în categoria „livrare la client” intră livrările de cumpărături, mâncare etc. la domiciliul clienţilor, deci prin serviciul de curierat.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu