Maratonul Olteniei. Mountain bike şi alergare montană

Maratonul Olteniei. Mountain bike şi alergare montană
17 august 2017 Printează articolul

Maratonul Olteniei, care a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediţie, se va desfăşura în zilele de 26 şi 27 august 2017. Râmnicu Vâlcea, locul de unde pleacă traseele de mountain bike şi alergare montană, devine astfel un reper pe harta europeană a competiţiilor de acest fel. Nu în ultimul rând, participanţii vor avea ocazia să cunoască frumuseţea peisajelor din vecinătatea acestui oraş.

Prima zi 

Iată în continuare programul celor două zile. Începem cu ziua de sâmbătă, 26 august, când are loc proba de mountain bike. Există două trasee care se adresează în general amatorilor. Un traseu mai scurt, de 33 de kilometri, şi unul mai lung, de 51 de kilometri. Ambele vor avea startul în apropiere de parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Prima parte înseamnă 1,2 kilometri de şosea, după care urmează un urcuş destul de greu pe o distanţă de câteva sute de metri. Drumul este presărat cu urcări şi coborâri, traversând păduri şi păşuni, fiind abordabil fără mari probleme. Dacă la început e mai greu, după un sfert de oră vei vedea că traseul e normal şi poţi să te bucuri de peisajele pe care le vezi de pe dealul Capela.

Traseul în variantă lungă este comun cu cel scurt pe o distanţă de 21 de kilometri, după care cele două se despart. Ambele se vor finaliza în parcul Zăvoi. Traseul scurt se parcurge în patru ore, iar cel lung în şase ore.

A doua zi

Ziua de 27 august propune alergarea montană pe două trasee: unul de semimaraton, de 21,1 kilometri, şi altul de cros, de 10,5 kilometri. Startul se va da tot din parcul Zăvoi. Se va alearga aproximativ 1,2 km pe şosea, apoi începe un urcuş destul de accentuat, pe drum betonat, cam 300 de metri. Intraţi apoi pe potecă. Veţi alerga în special prin pădure. Traseul lung şi cel scurt se despart după şase kilometri de drum comun. Finalul cursei va fi în parcul Zăvoi. Timpul limită pentru concurs este de patru ore, în cazul ambelor trasee.

Atât pentru cei care merg cu bicicleta, în prima zi, cât şi pentru cei care aleargă, în a doua zi, e important să fie atenţi la indicatoare şi la asistenţii de drum. Ei te vor îndruma pe unde să o iei, întrucât sunt mai multe poteci care se intersectează în diverse locuri.

Sursa foto: www.facebook.com/MaratonulOlteniei

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu