Manualele pentru clasa a V-a, tot mai aproape de elevi

Manualele pentru clasa a V-a, tot mai aproape de elevi
06 octombrie 2017 Printează articolul

Manualele pentru clasa a V-a sunt tot mai aproape de elevi. Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că a semnat acordurile-cadru pentru încă zece discipline. Este vorba despre Limba și literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 – studiu intensiv), Biologie, Educație socială, Geografie, Educație plastică, Educație muzicală, respectiv Consiliere și dezvoltare personală. Aşa cum am scris, în august şi septembrie ministerul de resort a semnat acorduri-cadru pentru manualele de la alte 12 discipline ale clasei a V-a.

Proceduri greoaie

Manualele pentru clasa a V-a au întârziat în acest an să ajungă în şcoli, Ministerul Educaţiei Naţionale dând vina pe procedurile greoaie în privinţa licitaţiilor şi în special a contestaţiilor. Acum vedem că lucrurile acestea încep să se limpezească, iar etapa licitaţiilor şi contestaţiilor se apropie de final. Ministerul anunţă că mai sunt ceva chestiuni de clarificat, legate de contestaţii, numai pentru manualele de Matematică şi de Religie – cultul ortodox.

Încă mai sperăm

Săptămâna aceasta, editurile câştigătoare vor depune manualele aprobate la Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare, cu tot cu versiunile lor digitale. Conţinutul electronic va fi încărcat apoi pe platforma manuale.edu.ro, iar până la data de 13 octombrie profesorii îşi vor exprima opţiunile în baza cărora Ministerul Educaţiei Naţionale va semna contractele cu editurile furnizoare. Să sperăm, în consecinţă, că până la finele acestei luni elevii din clasa a V-a vor intra în posesia tuturor manualelor.

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu