La Techirghiol, ne tratăm şi ne relaxăm. Condiţii de internare şi cazare

by Aida Dănăilă | februarie 13, 2020 4:23 pm

În loc să aşteptăm venirea primăverii acasă, mai bine mergem la Techirghiol, unde ne tratăm şi ne relaxăm. Sezonul de primăvară este cu atât mai binevenit pentru cei cărora le place aerul primăvăratic, mai răcoros, dar şi liniştea, în această perioadă staţiunea, nu şi Sanatoriul Techirghiol (aici este mereu activitate intensă), fiind mai puţin aglomerată.

Miraculosul nămol de Techirghiol

Tratamentele balneare de la Techirghiol sunt considerate miraculoase şi unice în Europa, graţie factorului cheie – nămolul sapropelic de Techirghiol. Acest nămol este rezultat al faunei şi florei lacului cu acelaşi nume şi apa sărată a lacului puternic hipertonă, cu o concentraţie de aproximativ 80g săruri minerale la litru şi care reprezintă o veritabilă apă terapeutică. Elementelor naturale li se adaugă personalul medical specializat care asigură tratamentul balneofizic al pacienţilor internaţi în cele patru secții ale sanatoriului.

Condiţii de internare şi cazare

La Techirghiol, ne tratăm şi ne relaxăm. Condiţii de internare şi cazare

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol – Bd. Dr. Victor Climescu, nr 34-40, Techirghiol, judeţul Constanţa,  tel: 0241.481.711, fax: 0241.735.705, Web:www.sbtghiol.ro – oferă un sejur de recuperare, programarea putându-se face fie telefonic, fie direct la recepţia Sanatoriului Techirghiol.

Internarea pacienților (pensionari, salariați, copii sau orice persoană care nu este asigurată) atât în secțiile de recuperare, cât și în cea sanatorială se face după o prealabilă programare la unul dintre cabinetele medicale din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Cum spuneam, programarea poate fi obținută telefonic sau prin prezentare la recepție. Foarte important de subliniat este faptul că este necesară programarea prin intermediul cabinetelor medicale, întrucât terapia utilizând nămolul sapropelic de Techirghiol poate fi agresivă. În urma evaluării pe baza datelor furnizate de către pacient, medicul stabileşte dacă pacientului îi este recomandat tratamentul și ce perioadă a anului este în avantajul acestuia.

După un control medical competent, se va întocmi un program terapeutic, o dietă corespunzătoare și eventual se vor prescrie investigații suplimentare. Toate acestea sunt înscrise pe o fișă individuală de tratament, pe care, la serviciul de planificare a procedurilor, vor fi trecute orele și numărul cabinei de tratament.

Acte necesare la internarea în Sanatoriul Techirghiol

La internarea în Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol pacienții, în funcţie de categoria în care se încadrează, vor prezenta următoarele documente:

  1. PENSIONARI
  1. PERSOANE SALARIATE
  1. COPII

Pentru internarea copiilor la Secția Recuperare Neuro-psiho-motorie – Copii nu se percepe coplată, iar insoțitorii acestora au gratuitate în situația în care copilul are handicap gradul I sau II. În celelalte cazuri, însoțitorul trebuie să achite o coplată de 60 de lei/zi de spitalizare.

Tarifele percepute pentru persoanele asigurate şi neasigurate

Pachetul cuprinde nopți cazare + masă pensiune completă + tratament (minim 2 consulații medicale – la inițierea tratamentului și la final + aplicații balneare majore + proceduri de masaj + ședințe de kinetoterapie + aplicații de electroterapie). Tratamentul este individualizat, se stabileşte în funcție de afecțiunile fiecărui pacient în parte, la recomandarea medicului, deci nu include toate procedurile pentru fiecare.

Tarifele actuale percepute pentru cazarea persoanelor asigurate sunt următoarele: 

Pavilionul A:
Pavilionul B:

Pentru persoanele neasigurate, tarifele percepute la Sanatoriul Techirghiol sunt de 220 lei/zi/persoană cazată în rezervă şi 310 lei/zi/persoană cazată în apartament.

Tratamentul, structurat pe scopurile principale

La Techirghiol, ne tratăm şi ne relaxăm. Condiţii de internare şi cazare

La Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, tratamentul este structurat pe cele trei scopuri principale – recuperator, curativ și profilactic. Afecţiunile pentru care se poate face tratament la Sanatoriul Techirghiol sunt multiple şi le vom lua în ordine.

  1. Afecțiuni reumatismale degenerative
  1. Afecțiuni reumatismale de tip inflamator
  1. Sechele post-traumatice
  1. Afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic
  1. Afecțiuni ginecologice
  1. Afecțiuni dermatologice
  1. Afecțiunile vasculare periferice
  1. Boli asociate

Salutări din Techirghiol La Techirghiol, ne tratăm şi ne relaxăm. Condiţii de internare şi cazare

Concluzionând, un sejur la Techirghiol nu înseamnă doar tratament, ci şi o relaxare pe care ar trebui să încercăm să ne-o permitem. Rezultatele sunt chiar spectaculoase, după cum ne spun cei care au încercat nămolul de Techirghiol.

“La mine chiar a făcut minuni tratamentul cu nămolul de Techirghiol. Acum trei ani am avut un accident vascular cerebral şi am rămas cu o semipareză. Abia mă puteam mişca şi nu puteam să întorc capul. După tratament la Sanatoriul de la Techirghiol sunt alt om. Lucrurile merg tot mai bine. În fiecare an merg la Techirghiol şi când vin şi la Mare nu uit să-mi dau cu nămol.”, ne-a povestit toamna trecută Ioana T, o doamnă care tocmai îşi spăla de pe corp nămolul de Techirghiol.

Nu trebuie uitat că la Techirghiol vin şi pacienţi din străinătate, “fermecaţi” de binefacerile nămolului de Techirghiol.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/la-techirghiol-ne-tratam-si-ne-relaxam-conditii-de-internare-si-cazare/