“Pohta ce-am pohtit!”. Încă 25.000 de biciclete gratuite pentru bucureşteni

“Pohta ce-am pohtit!”. Încă 25.000 de biciclete gratuite pentru bucureşteni
12 septembrie 2017 Printează articolul

“Pohta ce-am pohtit!”. Aşa am putea parafraza victoria de ieri din Consiliul General al Capitalei a primarului general Gabriela Firea. Cea care a susţinut ideea că numărul de vouchere pentru biciclete să fie sporit cu încă 25.000, motivând că acesta e numărul total al bucureştenilor care au depus cereri pentru o bicicletă gratuită, a avut câştig de cauză.

Cu o săptămână în urmă, aceeaşi propunere nu întrunise numărul necesar de voturi în Consiliu, pentru a fi votată. Dar iată că ieri consilierii PSD şi ALDE, majoritari, au strâns rândurile şi au votat pentru această propunere.

„Am propus astazi un proiect de hotărâre pentru suplimentarea programului „Biciclişti în Bucureşti” cu încă 25.000 de vouchere pentru a acoperi numărul total al celor care s-au înscris la Centrul de Informare şi Documentare pentru Relaţii cu Cetăţenii, dar şi online. Astfel, nu va mai exista nici măcar o persoană care s-a înscris în programul de anul acesta şi care să nu primească voucher-ul (tichetul, mai pe româneşte spus) pentru achiziţionarea unei biciclete”, a spus la ora şedinţei Gabriela Firea.

Bicicleta, dată doar titularului de tichet

Primarul general a amintit cu această ocazie şi despre faptul că au apărut în piaţă încercări ale unor oameni care au intrat deja în posesia unui voucher de a tranzacţiona asemenea bilete a căror valoare e de 500 de lei. Oficialul a spus că voucherul nu e transmisibil şi că la magazinele de biciclete intrate în program se pot duce numai acele persoane care au luat biletul în nume personal. Pe voucher e trecut numele şi CNP-ul persoanei respective. Mai mult, Primăria Capitalei a atras atenţia că nu va deconta către magazinele de biciclete decât sumele care au la bază o tranzacţie curată. Adică bicicleta a fost dată numai titularului de voucher.

Mă rog, de la vorbe la fapte e cale lungă. De parcă ar fi primăriţa prezentă în fiecare magazin când vine persoana cu tichetul şi ar putea vedea dacă este o tranzacţie curată sau nu. Eh, dar iată că s-a mai rezolvat o uriaşă problemă a bucureştenilor. Avem parcări, transport public civilizat, piste de biciclete de nu le mai poţi număra etc. şi doar problema bicicletelor era cuiul.  Concluzionând, o să tot „biciclim” pe multele piste din Bucureşti. Apropo, doamna Firea, chiar aţi fost pe teren să vedeţi că nu există atât de multe piste de biciclete aşa cum v-au suflat consilierii de taină?

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu