Iarna îşi arată colţii. Ninsori, ger şi viscol în mai toată ţara

Iarna îşi arată colţii. Ninsori, ger şi viscol în mai toată ţara
22 februarie 2019 Printează articolul

Iarna nu vrea să se lase dusă şi îşi arată iarăşi colţii, astfel că vorbim de ninsori, ger şi viscol în mai toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o  informare meteorologică de ninsori, ger şi viscol  valabilă în perioada 22 februarie, ora 14:00 – 25 februarie, ora 16:00.

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.”, subliniază specialiştii ANM.

De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare cod galben, valabilă în perioada 22 februarie, ora 16:00 – 23 februarie, ora 16:00. Codul galben vizează intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze de peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Specialiştii ANM informează că valul de aer rece se vamenține până luni, 25 februarie.

Vremea în Bucureşti, foarte rece şi vântoasă

Până mâine dimineaţă(23 februarie), la ora 8:00, vremea se va răci și va deveni vântoasă. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, dar spre seară și noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica, astfel că, va avea viteze în medie de 55…65 km/h și vor fi condiții de ghețuș. Stratul de zăpadă nu va fi consistent. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

De mâine dimineaţă, de la ora 8:00 şi până mâine seară, ora 20:00, vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzația de rece va fi amplificată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi negatică, de -2…-1 grad.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu