„Grădinița de Vacanță” pentru copii din Sectorul 1

by stiriAdmin | iunie 18, 2019 10:35 am

„Grădinița de Vacanță” pentru copii din Sectorul 1 este un serviciu pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 1. „Grădinița de Vacanță” se adresează părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii pe timpul vacanței mari, astfel că pot apela cu încredere la serviciile grădinițelor de stat din Sectorul 1. Opt grădinițe din Sectorul 1, cu nouă locații, vor rămâne deschise și în perioada vacanței de vară. În acest an, programul „Grădinița de Vacanță” din Sectorul 1 se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri.

Având în vedere că programul a fost un real succes anii trecuţi, plus numeroasele solicitări din partea părinţilor, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului „Grădinița de Vacanță”.
Prin urmare, 725 de preșcolari care învață în grădinițele de stat din Sectorul 1 pot participa la programul „Grădinița de Vacanță”, deci pot merge la grădiniță pe perioada verii, față de 650 de copii anul trecut. Finanțarea proiectului de 55 de lei/zi/preșcolar, din care 15 lei/zi/preșcolar pentru hrană și 40 de lei/zi/preșcolar pentru activități educaționale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1.

Grădiniţele din program

Unitățile de învățământ preșcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele:

Până când se depun cererile

Părinții care doresc ca micuții lor să beneficieze de acest program trebuie să depună o cerere până în data de 26 iunie 2019. Cererea se depune la sediul uneia dintre grădinițele care rămân deschise în timpul vacanței de vară.

Întrucât programul „Grădinița de Vacanță” poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, conducerea unităților de învățământ incluse în program poate stabili, dacă este cazul, criterii specifice, cum ar fi înscrierea cu prioritate a preșcolarilor care provin din familii defavorizate (monoparentale, cu situație materială precară etc.).

Pe toată perioadă derulării programului „Grădinița de Vacanță”, copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanței de vară preșcolarii vor participa la activități extra-curriculare și extrașcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creație, inițiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

Source URL: https://www.stiriutile.ro/gradinita-de-vacanta-pentru-copii-din-sectorul-1/