„Folk event”, prima ediţie a Festivalului din Teleorman

„Folk event”, prima ediţie a Festivalului din Teleorman
22 august 2017 Printează articolul

Un proiect interesant este anunţat pentru zilele de 1, 2 şi 3 septembrie în judeţul Teleorman, anume „Folk event”, prima ediţie a Festivalului din Teleorman. Prima ediţie a Taberei naţionale de folk, intitulată ca atare „Folk event” va aduce în atenţie spectacole în Zimnicea şi Alexandria. Pe scenă vor urca folkişti de toate vârstele, pentru că „folkul este un fel de a vorbi pe limba sufletului românesc”. Acesta este, de altfel, principiul pe care îl regăsim pe pagina de socializare a trupei „Arhaic”, din care face parte Nicolae Doboş, principalul organizator al festivalului.

Confirmări de participare

Până în prezent au confirmat participarea, după cum arată cei care au pus bazele acestei acţiuni, artişti din Bucureşti, Baia Mare, Bacău, Sibiu, Aiud, Roşiori de Vede şi Alexandria. Din cele două concerte care vor avea loc în aer liber, primul va fi sâmbătă, 2 septembrie, în Zimnicea, iar următorul duminică, 3 septembrie, în Alexandria.

Nicolae Doboş arată, potrivit propriei experienţe, că la concertele de folk vin spectatori de toate vârstele, de aceea se aşteaptă ca şi la manifestările din Alexandria şi Zimnicea să vadă un public numeros, dornic să asculte muzică bună, dincolo de vârstă sau de preocupările zilnice.

Proiectul este susţinut de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale din Teleorman.

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu