Facebook a activat funcţia „Safety Check”

Facebook a activat funcţia „Safety Check”
22 martie 2016 Printează articolul

Exploziile care au avut loc la Bruxelles şi care au condus, până acum, la un bilanţ tragic (34 de persoane decedate şi alte peste 130 rănite) a determinat reţeaua de socializare Facebook să activeze funcţia „Safety Check”. Cu ajutorul acestei funcţii, utilizatorii aflaţi în zona atacurilor pot confirma dacă sunt în siguranţă.
Astfel, utilizatorii Facebook pot informa, cu ajutorul acestei funcţii, dacă se află în sigurață în urma atentatelor.
Facebook a activat funcţia „Safety Check”

MAE, în sprijinul românilor din Belgia

Pentru a veni în sprijinul românilor afectaţi de cele întâmplate în Capitala Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat o serie de măsuri.
În primul rând, MAE a pus la dispoziția cetățenilor români, precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.
„Precizăm faptul că, până la acest moment, în Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) au fost preluate apelurile telefonice ale tuturor cetățenilor români care au solicitat informaţii cu privire la membrii de familie aflaţi pe teritoriul Regatul Belgiei şi la evoluţia situaţiei de securitate din zonă. ”, se spune în comunicatul MAE.

În al doilea rând, echipa consulară mobilă a misiunii diplomatice române de la Haga s-a deplasat la Amsterdam pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români aflaţi pe cursa Tarom Bucureşti-Bruxelles. Scopul a fost de a prelua pasagerii care şi-au exprimat dorința de a reveni în Romania, cu sprijinul reprezentantului Tarom de la Bruxelles fiind îndeplinite toate formalităţile de îmbarcare pentru cursa Tarom care a plecat astăzi de la Amsterdam către București.

Nu în ultimul rând, „toate delegaţiile oficiale aflate la Bruxelles în acest moment au beneficiat şi continuă să beneficieze de asistenţa celor trei misiuni diplomatice aflate pe teritoriul Regatului Belgiei (Ambasada României în Regatul Belgiei, Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană şi Delegaţia Permanentă a României la NATO) în vederea revenirii în ţară în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă.”, se mai spune în comunicatul MAE.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu