Expoziție interactivă: “Altfel – (re)gândind natura”

Expoziție interactivă: “Altfel – (re)gândind natura”
24 martie 2016 Printează articolul

Timp de trei săptămâni, de mâine. 25 martie și până pe 15 aprilie 2016, elevii, studenții și adulții pasionați de teme ecologice sunt provocați să-și pună la contribuție imaginația și abilitățile practice în beneficiul naturii. Totul are loc în cadrul expoziției interactive “Altfel – (re)gândind natura”, eveniment organizat de Institutul Goethe în parteneriat cu Institutul Geologic al României, prin Muzeul Național de Geologie.

Apă, foc, pământ și aer

Anticii considerau apa, focul, pământul și aerul drept elemente primordiale ale naturii. De-a lungul mileniilor, în încercarea de a întelege și, totodată, de a supune natura pentru satisfacerea numeroaselor sale nevoi, oamenii au provocat dezechilibre grave în natură, adesea habitatul natural fiind distrus în mod iremediabil. În consecinţă, atitudinea față de natură trebuie regândită din temelii, pentru a lăsa generațiilor viitoare o planetă curată și însuflețită de cele mai variate forme de viață. Tocmai de aceea, prin interactivitatea sa, expoziția “Altfel – (re)gândind natura” este nu doar o simplă expoziție, ci le propune pasionaților de ecologie tururi, workshop-uri în limba germană și mini-ateliere creative. Expoziția poate fi parcursă individual sau în cadrul unui tur ghidat.

Bonus pentru cunoscătorii de germană

Workshop-urile în limba germană vă provoacă să vă
exersați cunoștințele de germană, aflând mai multe informații despre cele patru elemente fundamentale, precum și diferite căi și metode de protejare a mediului, prin rezolvarea unor quiz-uri și expunerea unor idei inspirate de natură. Participarea la workshop este deschisă doar celor care cunosc limba germană, având cunoștințe de germană nivelul A2.

Mini-ateliere creative

Ei bine, la mini-atelierele creative dispare orice barieră lingvistică, Nu e nevoie să știți germană sau altă limbă străină, aici pe primul plan fiind creativitatea. La mini-atelierele creative puteți rivaliza cu colegii în realizarea unor accesorii de birou sau bijuterii, împletind protecția mediului cu alternativele de reciclare. Activitatea și schimbul de idei se desfășoară în cadrul atelierelor în limba română.
Expoziția de la Muzeul Național de Geologie din Sectorul 1 al Capitalei, Șos. Kiseleff nr. 2, are un orar zilnic stabilit, anume între orele 10:00 -18:00, ultima intrare fiind la ora 17:00.
Informații suplimentare și programări pentru tururile ghidate și participarea la workshop-uri se pot face telefonic, la numărul 021-3119762.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu