Editura Didactică şi Pedagogică, transformată în societate pe acţiuni

Editura Didactică şi Pedagogică, transformată în societate pe acţiuni
12 octombrie 2017 Printează articolul

Guvernul a decis reorganizarea din temelii a Editurii Didactice şi Pedagogice, astfel că a transformat editura în societate pe acţiuni. Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA va avea ca scop editarea de manuale, dar va elabora şi materialele grafice necesare şcolilor.

Responsabilităţile noii societăţi

Acest fapt este posibil datorită unei Ordonanţe de Guvern adoptată în data de 11 octombrie. ”Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA va realiza manualele şcolare la solicitarea directă a Ministerului Educaţiei Naţionale, pe bază de contract. Complementar, Societatea Editura Didactică şi Pedagogică poate desfăşura şi alte activităţi conexe pentru realizarea obiectului său de activitate”, a comunicat Guvernul, consemnează Mediafax.

Noua societate va fi condusă de adunarea generală a acţionarilor. Aceasta va fi constituită din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Consiliul de administraţie va avea în componenţa sa cinci membri. Toţi cei din fruntea noii societăţi vor fi numiţi sau demişi prin ordin al ministrului Educaţiei. Cât priveşte patrimoniul societăţii, acesta va fi preluat în integralitate de noua entitate, la fel şi angajaţii, ale căror drepturi salariale nu se vor modifica.

Măsuri drastice

Guvernul nu se opreşte însă aici cu tot ce înseamnă clarificarea domeniului manualelor. Executivul va discuta săptămâna ce vine proiectul viitoarei Legi a Manualului. Mai mult decât atât, premierul Mihai Tudose a spus că doreşte ca toate manualele să fie editate de o singură editură şi tipărite de o singură tipografie. Aceste măsuri vin ca urmare a degringoladei birocratice din ultimii ani, din cauza căreia multe manuale au întârziat să ajungă pe băncile şcolilor la începerea anului de învăţământ. Blocajul apărea de cele mai multe ori din cauza contestaţiilor care îngreunau luarea unei decizii, în urma licitaţiilor pentru editarea manualelor la care participau mai multe edituri.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu