Două zile plouă cu găleata în mai toată ţara

Două zile plouă cu găleata în mai toată ţara
12 mai 2017 Printează articolul

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), două zile plouă cu găleata. Informarea meteo este valabilă în intervalul 13 mai, ora 10: – 14 mai, ora 22:00, în majoritatea ţării fiind aşteptate ploi însemnate cantitativ.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Se vor produce averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.

“Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai). În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 lde litri/mp și izolat 40…50 de litri/mp.”, se spune în informarea ANM.

În vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 de litri/mp.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu