Cum alegem tensiometrul potrivit?

Cum alegem tensiometrul potrivit?
28 decembrie 2016 Printează articolul

Cum alegem tensiometrul potrivit este o întrebare care desi pare banală este totuşi foarte grea. Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul simplu şi nici foarte scurt.

Alegerea unui tensiometru, adică a aparatului necesar măsurării tensiunii arteriale, este destul de grea, având în vedere că intervin cel puţin doi factori – producători şi buget.

Dacă ne referim la producători, trebuie spus că sunt zeci de firme producătoare, care vin cu modele, caracteristici şi funcţii suplimentare.

Dacă ne gândim la buget (nu toţi avem la dispoziţie fondurile necesare achiziţionării unui tensiometru de firmă şi care să ofere date extrem de corecte), trebuie subliniat că există şi tensiometre mai ieftine. Şi tensiometrele ieftine nu sunt obligatoriu şi de proastă calitate. De altfel, fiecare, după ce a achiziţionat tensiometrul mai ieftin sau mai scump, poate să îl verifice, apelând la ajutorul medicului de familie. Apoi, după ce ştiţi cum stă tensiometrul pe care l-aţi cumpărat (dacă măsoară exact sau mai trebuie ajustat, adică mai adăugaţi câteva unităţi la cele două valori ale tensiunii afişate), puteţi să-l folosiţi liniştiţi.

Detalii suplimentare privind alegerea unui tensiometru ne oferă firma Medicland.ro, care a pregătit o serie de articole pe marginea acestei teme.

http://blog.stetoscoape.ro/cel-mai-bun-tensiometru-html/

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu