Competiţia de idei „Laser Valley – Land of Lights”

Competiţia de idei „Laser Valley – Land of Lights”
23 martie 2016 Printează articolul

Ambițiosul proiect de construire a platformei de cercetare Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP) a adus în atenția autorităților viitoarea dezvoltare a infrastructurii zonei urbane Măgurele. Este vorba despre competiţia internaţională de idei Laser Valley – Land of Lights, lansată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ,,Ion Mincu” şi Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti

Condiții de participare

Echipele participante la această competiție trebuie să conceapă și să prezinte idei şi proiecte de dezvoltare urbană a zonei Măgurele. Competiția va avea loc în perioada 18 martie-5 septembrie, iar jurizarea acestei competiții va fi asigurată de profesori de renume de la universităţi de arhitectură din spaţiul internaţional.

“Încercăm, de la nivelul administraţiei publice centrale, să orchestrăm construcţia unui ecosistem de inovare şi antreprenoriat, care să ducă la locuri de muncă hi-tech, la bunăstare şi la o prezenţă internaţională puternică.”, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Competiția este deschisă participării tuturor echipelor, formate atât din profesioniști, cât si din tineri absolvenți sau studenți din domeniile urbanismului, arhitecturii, construcțiilor, organizatorii mizând pe o mare participare internațională. Echipele finaliste vor fi anunțate în data de 13 septembrie, iar cea câștigătoare în 20 septembrie .

Premii de mii de euro

Concursul este dotat de premii de mii de euro pentru cele mai bune proiect, valoarea acestora fiind următoarea:
• locul I – 6.000 de euro
• locul al II-lea – 4.500 de euro
• locul al III-lea – 3.500 de euro
De asemenea , competiția va beneficia de premiere și din partea sponsorilor sub forma a trei premii, fiecare în valoare de 2.000 de euro.
Detalii suplimentare despre competiţia „Laser Valley – Land of Lights” pot fi găsite pe pagina web a concursului, la adresa https://www.laservalleycompetition.ro.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu