Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vânt

Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vânt
26 iunie 2016 Printează articolul

Timp de două zile, de mâine, 27 iunie 2016, de la ora 10:00, până marţi, 28 iunie, la ora 10:00, în 28 de judeţe va fi cod galben de instabilitate accentuată. În intervalul menţionat, după cum subliniază Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.
Codul galben este valabil pentru judeţele Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Mureş, Suceava, Botoşani, Harghita, Covasna, Braşov şi o parte din judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.
Marţi, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în special în centrul, sudul şi estul ţării.
În celelalte judeţe în care nu s-a emis cod galben de ploi şi furtuni, în jumătatea de sud-est a teritoiului ziua de luni va veni cu căldură mare şi chiar disconfort termic ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) urcând până la pragul de 80 de unităţi.

Sursă hartă: Administraţia Naţională de Meteorologie

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu