Clasament. Castelul Bran, un loc fruntaş între castelele din Europa

Clasament. Castelul Bran, un loc fruntaş între castelele din Europa
12 decembrie 2017 Printează articolul

Un clasament internaţional plasează Castelul Bran pe un loc fruntaş între castelele din Europa. Castelul Bran a fost inclus de publicaţia spaniolă „El Pais” între cele mai frumoase 20 de edificii medievale ale Europei. Castelul Bran e considerat a treia construcţie de acest fel din Europa, ca frumuseţe, după castelul Neuschwanstein din Bavaria, şi omologul lor, Chenonceau, de pe Valea Loirei. Acest fapt este scos în evidenţă de publicaţia spaniolă “El Pais”, în cadrul unui articol care prezintă 20 de castele, dintre cele emblematice, ale bătrânului continent.

Un beneficiu pentru turismul românesc

Articolul este intitulat “Cele mai frumoase castele din Europa: de la fanteziile Regelui Nebun, în Neuschwanstein, pe Valea Loirei şi în pădurile din Transilvania, 20 de castele de basm”. Fiecare dintre aceste obiective turistice are parte de o prezentare atât din punct de vedere istoric, cât şi al cadrului natural în care se află. Sigur că autorii nu uită să spună, despre Bran, nici faptul că în jurul său a fost ţesută legenda Contelui Dracula.

Acum, în preajma sărbătorilor, un asemenea articol nu face decât să sporească interesul celor care ar dori să viziteze unul dintre cele 20 de castele. Şi de ce nu l-ar alege tocmai pe cel din ţara noastră?!

Iată ce scriu jurnaliştii spanioli

“Castelul Bran este o cetate medievală în apropierea Braşovului, la graniţa dintre Transilvania şi Ţara Românească, în România, care îşi datorează renumele şi uriaşa atracţie turistică Contelui Dracula, personajul romanului lui Bram Stoker. Este mai mult ca sigur că figura istorică reală a lui Vlad III Dracula să fi păşit vreodată în acest castel, a cărui structură prezentă a fost construită de regele Ludovic I al Ungariei în anul 1377. Vlad Ţepeş a locuit în castelul de la Poenari, în zona de centru-sud a ţării, castel ale cărui ruine pot fi, de asemenea, vizitate”, se spune în articolul din “El Pais”.

Sursa foto: http://www.castelulbran.ro

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu