Ce material inedit s-a folosit în Afganistan la construcţia caselor?

Ce material inedit s-a folosit în Afganistan la construcţia caselor?
15 februarie 2019 Printează articolul

Ce material inedit s-a folosit în Afganistan la construcţia caselor?  Ei bine, vă spunem noi! Un sat din Afganistan este construit aproape în întregime din obuze şi bombe neexplodate. Acum 30 de ani, după retragerea sovieticilor, sătenii nu îşi puteau permite să cumpere materiale de construcţie, aşa că au folosit arsenalul lăsat în urmă de invadatori.”, relatează BBC. Efortul geniştilor, care acum înlătură toate aceste materiale, extrem de periculoase, este titanic şi foarte dificil. Proiectilele care trebuie înlăturate au tot felul de dimensiuni şi au fost utilizate fie pe post de grinzi, fie pe post de stâlpi de susţinere a caselor sau ale unor podeţe din satul Qezelabad, din Afganistan.

Pericol de explozie

Echipa de genişti care încearcă să înlăture toate aceste bombe se află nu doar într-un  pericol de-a dreptul exploziv, bombele pot exploda oricând,  ci au şi o misiune dificilă. Este extrem de greu să înlături în siguranţă un proiectil care a fost folosit pentru susţinerea acoperişului, de exemplu. În privinţa pericolului, trebuie amintit că într-una din case geniştii au descoperit nu mai puţin de 26 de rachete, cee ace înseamnă mai bine de o tonă de explozibil.

Evident, proiectilele sunt înlăturate în deplină siguranţă şi în locul lor se folosesc material de construcţii, deci nu se scot proiectilele şi apoi se prăbuşete casa după ce pleacă geniştii.

Sursa foto: BBC
  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu