Ce a făcut un tânăr IT-st din dragoste pentru locurile natale  

Ce a făcut un tânăr IT-st din dragoste pentru locurile natale  
24 octombrie 2017 Printează articolul

Ce a făcut un tânăr IT-st din dragoste pentru locurile natale  ar trebui să ne facă pe fiecare dintre noi să reflectăm şi, de ce nu, când putem, să îi urmăm exemplul. Deschideţi aplicaţia app.banatul-montan.ro disponibilă pe site-ul  www.banatul-montan.ro şi veţi descoperi Banatul Montan în toată splendoarea sa. O zonă cu zeci de obiective turistice, cu frumuseţi ale naturii deosebite, cu locuri încărcate de istorie. 

Un tânăr pasinat de informatică şi un împătimit al ciclismului montan, pe numele său Georgian Popovici, a creat această aplicaţie. Georgian are 25 de ani şi lucrează în domeniul IT, în Timişoara. Este şi normal să fie pasinat de Banatul Montan, pentru că, aşa cum spune, acolo e acasă pentru el, fiind originar din Reşiţa. Mai mult decât atât, tatăl său, Gheorghe Popovici (în fotografie, alături de fiul său), a scris primul ghid turistic pentru această splendidă zonă a României. Se poate spune deci că aşchia nu sare departe de trunchi şi că dragostea pentru locurile natale se transmite, fără doar şi poate, din generaţie în generaţie.

„De câţiva ani, a apărut un vis în mintea mea: <Cum ar fi ca zona unde m-am născut, Banatul Montan, să devină un loc de poveste, unde toţi străinii să zică: ‘Uite ce frumos trăiesc oamenii aici! Nu le lipseşte nimic! Şi-au păstrat valorile, şi-au gestionat chibzuit resursele naturale, şi-au promovat frumuseţile şi, cel mai important, nu şi-au pierdut bunătatea! Mi-aş dori să locuiesc şi eu aici!>
Să ştiţi că acest moment nu e departe!  Probabil nu mă credeţi… Dar, dacă vă spuneam acum un an că această zonă o să aibă o aplicaţie completă, cu cele mai frumoase obiective turistice, toate traseele pedestre, zeci de trasee cicloturistice şi auto, m-aţi fi crezut?”, scrie Georgian pe pagina sa de Facebook.

Secţiune pentru biciclişti 

Cât priveşte această aplicaţie, veţi vedea că ea apare în primul rând ca o hartă a Banatului Montan, cu o serie întreagă de obiective, bine marcate. Daţi click pe un anumit loc şi imediat se va deschide o fereastră, cu fotografii şi explicaţii ale acelui punct de pe hartă.

Aplicaţia are şi o secţiune dedicată traseelor de mountainbike, ştiut fiind faptul că în Banatul Montan sunt foarte multe trasee dedicate iubitorilor de drumeţii cu bicicleta. Tot ce ne mai rămâne de făcut e să îl felicităm pe acest tânăr pentru iniţiativa sa. Dacă am avea asemenea iniţiative în toată ţara, cu totul altfel, mai eficient şi mai frumos, ar fi promovată România.

După cum ne spune Georgian, în perioada următoare, toate informaţiile de pe pagina www.banatul-montan.ro o să fie publicate şi în limbile engleză şi germană. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/g.popovici2010


 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu