Ce distincţii a obţinut România la Olimpiada Internaţională de Filosofie

Ce distincţii a obţinut România la Olimpiada Internaţională de Filosofie
31 mai 2018 Printează articolul

Iată ce distincţii a obţinut România la Olimpiada Internaţională de Filosofie, a cărei temă generală din acest an a fost Environment (Mediu înconjurător).

La a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), care a avut loc la finele lunii mai în localitatea muntenegreană Bar, lotul României a obţinut două menţiuni. Performanța a fost realizată de elevii Iulia Natalia Mitrache (Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” din Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți) și Ștefan Capmare (Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Onești, jud. Bacău). Cei doi liceeni au fost selectați în urma rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Filosofie (premiul I și premiul al II-lea) şi la testul de limbă străină.

Cum spuneam, tema generală a competiţiei din acest an a fost Environment (Mediu înconjurător) şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice, atât pentru elevi, cât şi pentru profesorii prezenţi. La evaluarea lucrărilor au participat prof. Elena Florina Oțet (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din București), membru fondator al competiției și membru al juriului internațional și prof. Eugen Stoica, membru al juriului și comitetului internațional. La olimpiada din acest an au participat peste 100 de concurenți din 50 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud). La ediţia din acest an s-au acordat trei medalii de aur, trei medalii de argint, cinci medalii de bronz şi 17 menţiuni.

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. Ţara noastră a participat la toate ediţiile organizate până în acest moment şi a găzduit de două ori această olimpiadă: în 1998, la Braşov, şi în 2008 la Iaşi. Ediția următoare a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (International Philosophy Olympiad – IPO) se va desfășura în Italia.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu