Câte gospodării au Internet şi care e profilul utilizatorilor

Câte gospodării au Internet şi care e profilul utilizatorilor
06 decembrie 2017 Printează articolul

România pare să fie tot mai informatizată. Institutul Naţional de Statistică ne spune câte gospodării au Internet şi care e profilul utilizatorilor. Concret, peste 65% dintre români au calculator acasă, în timp ce reţeaua de Internet acoperă mai mult de 68% din totalul gospodăriilor din România. Acestea sunt date ale Institutului Naţional de Statistică pentru anul 2016.

În urban, ponderea celor care au calculator e de 75,9%, pe când în rural procentul abia atinge 51,9%. Pe regiuni, Bucureştiul e de departe pe primul loc în privinţa familiilor care au un calculator, fiind vorba de peste 82% din familii. Vestul şi nord-vestul ţării sunt, la rândul lor, destul de dezvoltate din acest punct de vedere, cu procente care depăşesc 72%. Cu totul altceva e în nord-est. dar şi în sud-est, unde ponderea se situează sub 60%.

Profilul utilizatorilor

Cât priveşte vârsta celor care utilizează calculatorul, se poate spune că toate generaţiile sunt deschise către această “jucărie”. Astfel, persoanele între 16 şi 74 de ani susţin că au acces la noua tehnologie. Mai mult decât atât, 73% dintre românii care au calculator folosesc zilnic reţeaua de Internet.

E drept că cei mai activi sunt oamenii între 16 şi 34 de ani. În proporţie de peste 93%, aceştia folosesc adesea Internetul. Frecvenţa scade odată cu înaintarea în vârstă. Dacă ne referim la cei între 50 şi 70 de ani, Internetul e o practică zilnică numai pentru 44%.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu