BIAS 2016, cel mai mare spectacol aviatic

BIAS 2016, cel mai mare spectacol aviatic
28 iulie 2016 Printează articolul

Sâmbătă, 30 iulie 2016, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa “Aurel Vlaicu” va avea loc BIAS 2016 – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition, cel mai mare spectacol aviatic din România în acest an. Spectacolul, organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Forțele Aeriene Române, Aeroclubul României, ROMAERO, Clubul Sportiv AIBO și ROMATSA, va începe la ora 10:00. Această a opta ediţie a celui mai impresionant spectacol aviatic din România, BIAS 2016, reuneşte 100 de aeronave civile şi militare şi peste 250 de piloţi şi paraşutişti.parasutisti
BIAS 2016 va fi un spectacol desăvârşit de forță aeriană și precizie matematică, în care așii aviației militare și civile din România, Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită. Aeronavele cu care vor evolua piloţii vor fi şi expuse la sol, astfel că amatorii de motoare aviatice îşi pot satisfice curiozitatea şi se pot bucura admirând aparatele de zbor.

Invitaţii din 2016

La ediţia din acest an invitaţii speciali vin din mai multe ţări, anume:
• Forțele Aeriene ale Spaniei – vor evolua cu aeronave F-18 ”Hornet”, o aeronavă F-18 și un avion de transport Construcciones Aeronauticas CN-235 putând fi admirate de aproape, fiind expuse pe platforma Aeroportului Băneasa.
• Forțele Aeriene ale Ucrainei – vor evolua cu Suhoi Su-27 ”Flanker”, aeronavă de luptă de înaltă performanță, care va fi şi expusă la sol, la BIAS 2016, alături şi de un avion de transport Antonov An-26.
• Forțele Aeriene ale Cehiei – vor evolua cu Saab 39 Gripen, aeronave moderne de vânătoare multirol. Forțele Aeriene ale Cehiei vor evolua și cu L-159 ALCA, aeronave de luptă multirol fabricate în Cehia.
• Forțele Aeriene ale SUA – vor evolua cu F-15 ”Eagle”, aeronave americane de luptă tactică, avioanele F-15 urmând a fi expuse în display la sol, alături de care va fi expus şi un Hercules C-130 Alabama National Guard.
• Forțele Aeriene ale Greciei – vor evolua cu Mirage 2000, avion de vânătoare francez, aeronava urmând a fi expusă la sol, sâmbătă.
• Forțele Aeriene ale Bulgariei – vor evolua cu Suhoi Su-25, faimos avion cu reacție, care va fi, de asemenea, expus la sol.

Aşii României

La BIAS 2016 vor fi prezenţi și profesioniştii din elita Forţelor Aeriene Române. Aşii României vor fi prezenţi la manşa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Șoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C-130 Hercules și C-27 Spartan. Pe lângă exerciţiile şi acrobaţiile obişnuite la un spectacol aviatic, spectatorii vor putea urmări şi exerciţii de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian, executate tot de Forţele Aeriene Române. Nu vor lipsi nici așii Aeroclubului României – Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

Artiştii acrobaţiei

Austriecii de la Flying Bulls, artişti ai zborului acrobatic, vor evolua cu două aeronave unice: F4U Corsair și B-25 Mitchell. La BIAS 2016 va putea fi admirată şi evoluţia pilotului lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.
Nu vor lipsi nici celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene cu efecte pirotehnice, muzică și lumini, dar nici exerciţiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei TAROM.

Nu în ultimul rând, la spectacolul aviatic vor participa şi piloți și aeronave aparţinând structurilor de aviaţie ale Ministerului de Interne, fiind prezente nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.
Spectacolul aviatic se va încheia sâmbătă seara, începând cu ora 22:00, cu concerte de muzică susţinute de Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici & Teo Boar, precum și Nicu Alifantis.
Expoziţia de aviaţie generală

De vineri dimineața, publicul va putea admira pe Aeroportul Băneasa cea de-a patra ediţie a expoziţiei de aviaţie generală – General Aviation Exhibition. În cadrul expoziţiei, producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală vor expune zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.

Program BIAS 2016

Intrarea publicului la BIAS 2016 este liberă, accesul urmând a se face prin ROMAERO. Pentru că nu se asigură parcare, este bine să vă găsiţi din timp locuri în zonele din jurul aeroportului. Ba, mai mult, o idee bună ar fi ca cei din Bucureşti să renunţe la autoturismele personale şi să apeleze la mijloacele de transport în comun – liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum şi liniile RATB expres 780 şi 783.
Programul detaliat al spectacolului se regăseşte în afişul alăturat.BIAS 2016, cel mai mare spectacol aviatic

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu