Berzele de la Dumbrăvioara au plecat înapoi spre casă

Berzele de la Dumbrăvioara au plecat înapoi spre casă
12 februarie 2018 Printează articolul

De vremea din această iarnă, din ţara noastră, care a fost neaşteptat de blândă, au aflat, paradoxal, şi berzele de la Dumbrăvioara, care au plecat înapoi spre casă.

După ce au iernat în Africa de Sud, acum două dintre berzele monitorizate prin gps au plecat deja spre România, în prezent acestea fiind în Egipt. Berzele de la Dumbrăvioara, căci vorbim de două berze de aici cărora li s-a montat gps de urmărire, au plecat spre România. Este foarte curios cum simpaticele păsări ştiu că vremea de la noi a fost mai blândă şi astfel au decis să vină acasă mai devreme decât de obicei. De fapt cu o lună mai devreme, bertele fiind aşteptate să ajungă la Dumbrăvioara, în judeţul Mureş, luna următoare.

Unde urmărim activitatea berzelor

De altfel, pasionaţii de berze pot urmări activitatea înaripatelor chiar pe site-ul http://milvus.ro/RO/?s=dumbravioara, într-unul din cuiburile de la Dumbrăvioara fiind montat[ şi cameră video. Site-ul are tot mai multe vizionări, lucru demonstrat de statisticile camerei web de la Dumbrăvioara. Concret, în perioada  martie – 20 august 2017 aproape 35.000 de utilizatori au urmărit evenimentele din cuib. Cea mai populară zi a fost 17 mai 2017, cu 2.880 de persoane logate la cameră.

“E ziua în care primul ou din cele patru a eclozat! Avem cei mai mulți vizitatori din România, Ungaria, Germania, Polonia și Italia, dar se uită la camera noastră și persoane din Canada, Australia și Statele Unite. Vă mulțumim! Vă așteptăm și în martie 2018!”, subliniază site-ul http://milvus.ro/RO/?s=dumbravioara.

 

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu