Banda unică blochează circulaţia pe DN 1

Banda unică blochează circulaţia pe DN 1
22 mai 2017 Printează articolul

Invenţiile care mai de care mai idioate, precum banda unică de pe DN 1, blochează circulaţia. Aşa a început această săptămână, banda unică de autobuze de pe şoseaua Bucureşti – Ploieşti paralizând circulaţia.  Ceea ce s-a dorit a fi fluidizare, doar cei care nu au nici măcar un neuron puteau crede această tâmpenie, s-a transformat într-un trafic infernal, coada de maşini întinzându-se dimineaţă de-a lungul a trei localităţi – Săftica, Baloteşti, Otopeni, başca prea minunata noastră capitală.

Invenţia genială aparţine Primăriei Capitalei, care a montat o bandă unică pentru autobuzele RATB pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, sensul de intrare în Capitală.

Timpul de deplasare s-a triplat

Invenţia primăriţei Firea a dus la triplarea timpilor de deplasare, mai bine spus a timpilor de aşteptare.

“Datorită celor care au luat aşa-zisele măsuri de fluidizare a traficului în nordul Capitalei, timpul de parcurs a celor 20 şi ceva de km de la Corbeanca până la Piaţa Victoriei a ajuns de la 45 de minute la 3,5 ore. Pe banda dedicată autobuzelor nu circula niciun autobuz deoarece erau toate blocate în trafic.”

“Așadar, niște oameni buni de la PMB s-au gândit mult și au făcut, auzi, „bandă unică” pentru autobuze pe DN 1. Oricum autobuzele alea la și de la Otopeni sunt o inutilitate, în țara noastră de oameni bogați nu se uită nici dracu la așa ceva. Bravo, mă, bravo, astupați intrările în București, asta ne mai lipsea. Iar pentru deștepții care cred că suntem ghiolbani sau săraci sau cum li se pare lor, hmmmm, mai gândiți-vă, am stat la coada aia vreo 40 de minute și nu a trecut nicio sărăcie de autobuz, în schimb s-a blocat tot nordul orașului din cauza ei. Dar nu-i nimic, banda va dispărea, noi vom rămâne la aer curat, voi o să păziți tramvaiele în continuare și-o să rânjiți albastru după blocurile în toate culorile și totul o să fie bine și frumos ca înainte.”

“- Nu, nu face metrou până la Aeroport, ca să preia mare parte din transport.
– Nu, nu termină bucăţica aia care aduce autostrada Ploieşti-Bucureşti, care ar prelua mult din traficul care acum se face pe DN1.
– Nu, nu face ieşiri din comunele aflate în jurul aceleiaşi autostrăzi, care să îi preia pe cei care stau pe acolo şi care ar prefera să ocolească aglomeraţia de pe acelaşi DN.
– Nu, nu facem rute decente de ocolire a centrului aglomerat, dar hei, nici măcar centură nu avem!
Nu, la noi e simplu, deşi autobuzele circulă la un interval de câteva sute de metri unul de celălalt, la facem bandă separată doar pentru ele. Că e ieftin şi nu îţi trebuie minte multă.
La celelalte e greu, e cu proiecte, dar cine să le facă, rudele politicienilor angajate fictiv, sau … E cu bani europeni, ei da, aici e şi mai greu că pe ăştia nu prea îi poţi fura şi dacă nu poţi, ce rost are să mai munceşti.
Aşa că, hai cu banda unică şi aruncă-i pe unii împotriva altora, să se descurce ei.” Acestea sunt doar câteva din mesajele care abundă pe facebook, locul care a ajuns deja un fel de zid al plângerii la români.

Cui îi pasă?

Îi pasă cuiva de traficul infernal şi de faptul că românii care vin în Capitală pe DN 1 (fie dinspre Ploieşti, fie din localităţile ilfovene Corbeanca, Petreşti, Săftica, Baloteşti, Otopeni etc.) sunt aduşi în pragul nebuniei pe banii lor? Răspunde primăriţa Firea cu funcţia? Nici pomeneală! Asemeni multor altor probleme şi nenumărate disfuncţii, singurii care suportă tot felul de idei idioate sunt simplii cetăţeni. Buni primari! Deh, cine s-a grăbit s-o voteze pe Gabriela Firea n-are decât să strângă din dinţi şi să mediteze, cât aşteaptă acum cu orele în trafic, la alegerea “genială” pe care a făcut-o. Mai rău este de cei care nu au votat-o şi acum au devenit victimele colaterale ale celor care erau în delir după Gabriela.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

1 Comment

  1. mai 23, 06:17 #1 Riana

    Vineri plec la munte! O iau pe Targoviste cum de altfel a si propus cineva ieri fara sa stie de aiureala asta.

    Reply to this comment

Adaugă comentariu