Aşii Matematicii şi Fizicii, întâlnire la Colegiul “Tudor Vianu”

Aşii Matematicii şi Fizicii, întâlnire la Colegiul “Tudor Vianu”
25 februarie 2016 Printează articolul

Elevii români vor participa, în perioada 26- 29 februarie, la două competiţii de matematică şi fizică – Romanian Master of Mathematics – ediţia 8 şi Romanian Master of Physics – ediţia 5, organizate la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

În competiţia „Romanian Master of Mathematics” (RMM), considerată o finală a celor mai titrate echipe la concursul internaţional de matematică din 2015, s-au înscris 152 elevi din 17 țări: Anglia, Brazilia, Bulgaria, Croația, Coreea de Sud, China, Franța, Italia, Mexic, Peru, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria, Ucraina, SUA și România, care participă cu trei echipe.
Potrivit Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Romanian Master of Mathematics este „competiţia de matematică cea mai selectă şi cu cel mai înalt nivel de dificultate în rândul concursurilor internaţionale de matematică de profil. Spre deosebire de Olimpiada Internaţională de Matematică, unde nu se face un clasament oficial pe ţări, la această competiţie se alcătuieşte un clasament pe echipe, după notele obţinute de primii 3 elevi, din fiecare ţară. Echipa câştigătoare preia pentru un an trofeul cu inscripţionarea câştigatorilor fiecărei ediţii”.

8 ţări la Fizică

La concursul „Romanian Master of Physics” vor participa echipe din 8 țări: Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Moldova, Rusia, Serbia și România. Echipele sunt formate din cel mult 6 elevi (clasele 9-12, din țară și din afara țării) cu rezultate deosebite la concursurile de fizică. România participă cu trei echipe pentru fizică. Acestea sunt formate din cei mai buni elevi selectați din loturile naționale ale olimpiadelor.

Câştigători

La sfârșitul celor două zile de concurs (26 şi 27 februarie), după corectarea lucrărilor și stabilirea punctajelor, se anunță caștigătorii individuali și pe echipe. Lucrările participanților sunt evaluate pe baza unui barem realizat de către autorii subiectelor și afișat după susținerea tuturor probelor.
Juriul competițiilor este format din profesori români cu experiență în domeniu (profesori universitari, profesori care pregatesc lotul olimpic și cadru didactic din învățământul preuniversitar care are rezultate de excepție) și din liderii echipelor participante.
Pentru mai multe informaţii legate de cele două competiții, puteţi vizita site-ul www.lbi.ro.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu