Peste 7.800 de locuri pentru admiterea 2017 la Universitatea Bucureşti

Peste 7.800 de locuri pentru admiterea 2017 la Universitatea Bucureşti
11 mai 2017 Printează articolul

Pentru admiterea 2017, Universitatea din Bucureşti scoate la concurs peste 7.800 de locuri cu finanţare de la bugetul de stat pentru studiile universitare de licenţă, masterat şi doctorat.

4.310 locuri pentru studii de licenţă

 Din cele peste 7.800 de locuri de la buget alocate celor 19 facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti, 4.310 locuri sunt pentru studiile de licenţă.  În privinţa locurilor bugetare pentru licenţă, cele mai multe au fost repartizate Facultăţii de Litere (473 de locuri), Facultăţii de Limbi și Literaturi Străine (453 de locuri) şi Facultăţii de Matematică și Informatică (439 de locuri).

3.200 de locuri pentru studii de masterat

Pentru studii universitare de masterat, Universitatea din București pune la dispoziție 3.200 de locuri bugetate. Dintre acestea, ele mai multe au fost repartizate Facultății de Sociologie și Asistență Socială (391 de locuri), Facultăţii de Psihologie și Științele Educației (322 de locuri) și Facultăţii de Litere (cu 296 de locuri).

Numărul de locuri bugetate puse la dispoziție de fiecare facultate a Universității din București pentru studii universitare de licență și masterat poate fi consultat în Anexa-nr.-1.pdf.

Informații suprimentare privind admiterea la programele de licență și masterat sunt disponibile pe website-ul dedicat admiterii la Universitatea din București: www.admitere.unibuc.ro/.

350 de locuri pentru studii doctorale

În privinţa programelor de studii universitare de doctorat, Universitatea din București pune la dispoziție 350 de locuri cu finanţare de la bugetul de stat, iar pentru 175 dintre acestea se vor oferi şi burse.

Cele mai multe locuri de la buget pentru studiile doctorale au fost alocate Facultăţii de Litere (41 de locuri), Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (36 de locuri) şi Facultăţii de Fizică (35 de locuri).

Numărul de locuri cu finanţare de la bugetul de stat puse la dispoziție de fiecare facultate a Universităţii din Bucureşti pentru studii universitare de doctorat poate fi consultat în  Anexa nr. 2.

Mai multe informații despre admiterea la programele universitare de doctorat la Universitatea din București pot fi consultate la adresa: www.doctorat.unibuc.ro/.

Admiterea, între 6 şi 25 iulie

Anul acesta, admiterea la facultăţile din cadrul Universităţii din București se desfășoară în perioada 6 – 25 iulie, pentru studiile universitare de licență și masterat. Pentru studiile universitare de doctorat. admiterea este programată pentru perioada 1-20 septembrie. Datele de contact ale facultăților Universității din București pot fi accesate aici.

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu