Adio drepturi! Poliţiştii miliţieni ne vor amenda dacă huiduim

Adio drepturi! Poliţiştii miliţieni ne vor amenda dacă huiduim
07 noiembrie 2017 Printează articolul

Adio drepturi, scumpi cetăţeni! Poliţiştii miliţieni ne vor amenda dacă huiduim. Ceea ce scriam nu de mult, cum că ne transformăm în Republica Poliţistă România, iată că devine realitate.

Atenţie, cetăţeni! Dacă mai mergeţi la mitinguri de protest şi huiduiţi, riscaţi amendă. Asta scrie în proiectul legislaţiei care ţine de ordinea publică. Având în vedere această situaţie,  organizaţia pentru apărarea drepturilor omului APADOR-CH a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor clarificări legate de acest aspect, care ar putea să ducă la abuzuri contra populaţiei din partea autorităţilor.

Nu mai putem fi nemulţumiţi? 

Practic, orice cuvânt care nu ar fi pe placul poliţiştilor, la un miting, ar putea fi sancţionat, arată organizaţia citată.

„Spre exemplu, în cadrul unei adunări publice, nemulţumirea, protestul se exprimă şi sub forma unor huiduieli. Potrivit textului de lege propus, aceste huiduieli pot fi interpretate de poliţist drept «cuvinte, expresii ori gesturi jignitoare», astfel că toate persoanele participante la acea adunare publică pot deveni autori ai infracţiunii de ultraj. În prezent, în art. 257 din Codul penal este incriminată o formă a ultrajului verbal, şi anume ultrajul comis prin ameninţare. Ameninţarea este o faptă mai gravă decât «jignirea» şi de aceea sancţionarea penală a celui care ameninţă un poliţist se justifică prin pericolul unei astfel de fapte. Dar, altul, mai scăzut, este pericolul unor «gesturi, cuvinte sau expresii jignitoare»”, arată organizaţia neguvernamentală într-un comunicat trimis presei.

Opoziţia tace

De altfel, APADOR-CH ar trebui să fie şi mai tranşantă. Nici ameninţarea nu ar trebui să fie tratată ca o infracţiune. Oricine, când este supărat, poate să arunce o vorbă care poate fi interpretată de un poliţist miliţian drept ameninţare. Vai de noi! Se pun poliţiştii miliţieni cu pulanul pe noi!

Dar, aşa cum nu m-au impresionat şi speriat nici miliţienii lui Ceauşescu, nu mă impresionează nici poliţiştii miliţieni ai ministresei Carmen Dan şi întregii clase politice. Pe de altă parte, nici opoziţia nu e mai brează! Nu am văzut nici unul dintre partidele de opoziţie să iasă la rampă şi să critice acest proiect total aberant. Dar, le place şi lor. Că vor veni şi ei la putere şi se asigură de pe acum că nu vor fi huiduiţi. Dictatură în toată regula!

Proiectul legii privind ordinea publică a fost lansat, săptămâna trecută, în dezbatere de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Acum, ca să fim  corecţi, ce ar fi trebuit să se întâmple în urmă cu câţiva ani la mitingul poliţiştilor? Practic, toţi poliţiştii care au trecut prin faţa Palatului Cotroceni, cân preşedinte era Traian Băsescu, şi au scandat, urlat de-a dreptul, „Ieşi afară, javră ordinară!” ar fi trebuit să fie săltaţi de alţi poliţişti şi să înfunde puşcăria, nu?

Dictatura poliţiştilor şi procurorilor

Ne îndreptăm cu viteza luminii către dictatura poliţiştilor şi procurorilor. Scumpii “rezist”, care mor de dragul DNA şi al procurorilor (din păcate, în inconştienţa lor nu realizează adevăratul pericol) vor gusta şi ei această gogoaşă cu huiduielile şi jignirea. Dictatura către care ne îndreptăm vertiginos este abia la început. În prima etapă se întăreşte pulanul poliţiei, apoi vor fi vânaţi ziariştii incomozi, se vor închide publicaţiile care nu ridică osanale poliţiei, procurorilor şi altor “iubitori de neam”. Suntem pe drumul cel bun!?

Sursa foto: http://a1.ro şi http://jurnalul.ro


  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu