Adio alură de om bine clădit. Criteriul înălţime, eliminat pentru viitorii poliţişti

Adio alură de om bine clădit. Criteriul înălţime, eliminat pentru viitorii poliţişti
07 noiembrie 2017 Printează articolul

În viitor nu prea o să mai vedem poliţişti bine clădiţi, criteriul înălţime fiind aruncat la gunoi de către autorităţi. De altfel, aşa cum am ajuns să vedem pe stradă poliţişti cu tot felul de bărbi, de uneori îi poţi confunda direct cu băieţii certaţi cu legea, de ce să mai fie valabil şi criteriul înălţime? Important este doar ca viitorul poliţist să ştie să dea cu bastonul, nu mai contează şi aspectul poliţistului, mai ales că statul roman nu este interest decât să întroneze statul poliţienesc.

De altfel, culmea tupeului unora dintre poliţişti se referă şi la dorinţa de a avea tatuaje. Ceea ce ar trebui să înţeleagă aceşti domni ar fi că dacă tânjesc după tatuaje să lase uniforma jos şi să se îndrepte către alte profesii. Nu-i oblige nimeni să se facă poliţişti, dacă unii dintre ei vor să fie cu bărbi şi tatuaje. Este o lipsă crasă de respect. Chiar ţi se face lehamite când vezi cât de mult se coboară ştacheta la concursurile din şcolile Ministerului Administraţiei şi Internelor doar pentru a avea nişte mânuitori de bastoane şi carnete de amenzi, că doar cam la atât se rezumă activitatea lor, să fim serioşi. Apoi, te ia groaza şi cum au ajuns să arate unii poliţişti, cei cu barbă. Le dau un pont gratuit poliţiştilor pasionaţi de barbă şi tatuaje. Un domeniu către care se pot îndrepta, de sunt atât de disperaţi de purtarea bărbii, este preoţia. Acolo chiar predomină bărbile.

Goana după candidaţi

Chiar ţi se face lehamite când vezi cât de mult se coboară ştacheta la concursurile din şcolile Ministerului Administraţiei şi Internelor, doar pentru a avea nişte mânuitori de bastoane şi carnete de amenzi, că doar cam la atât se rezumă activitatea lor, să fim serioşi.

Faptul că MAI are nevoie stringentă de cadre nu mai e o noutate. Cel mai bun exemplu este concursul care va fi organizat, în premieră, în luna ianuarie 2018, despre care am relatat deja pe larg.

Vă amintim că şcolile de agenţi şi subofiţeri din toată ţara vor scoate la concurs un total de 2.880 de locuri, dintre care 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră.

Ce scrie ministrul de Interne pe Facebok

A intervenit însă şi o altă noutate care subliniază nevoia de efective noi în acest sistem. Este vorba despre eliminarea condiţiei de înălţime pentru candidaţi. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a subliniat chiar faptul că această condiţie va fi eliminată la toate concursurile de pe parcusrul anului viitor, din cadrul şcolilor MAI. Ministrul a scris ieri pe pagina sa de Facebook, ce să spunem, nu mai comunicăm decât prin această pagină de socializare, eventual pe la tv ca să ne vadă lumea, câteva precizări în acest sens.

„Voi face aici câteva precizări referitoare la ordinul pe care recent l-am supus dezbaterii publice:

  1. Eliminarea condiţiei de înălţime va fi menţinută şi pentru viitoarele concursuri din sursă externă şi pentru cele din anul 2018 la Academia de Poliţie şi şcolile de agenţi şi subofiţeri.
  2. Traseul practic-aplicativ se va utiliza, ca probă de verificare a aptitudinilor fizice, la concursurile din anul 2018 pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri şi pentru admiterea la Academia de Poliţie. În funcţie de cerinţele instituţiilor beneficiare, traseul va putea include şi alt tip de probe, aşa cum este şi în prezent în cazul traseului destinat şcolii de subofiţeri pompieri”

Clarificări ale MAI

Pe de altă parte, Ministerul de Interne a transmis un comunicat în care se arată că la concursul de admitere în şcolile de subofiţeri din ianuarie 2018 baremul de înălţime ar putea să nu mai fie impus candidaţilor. Mai mult decât atât, proba sportivă va fi schimbată cu un traseu alternativ, având în vedere condiţiile meteo din acea perioadă.

„Introducerea traseului practic aplicativ la concursul de admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne, în locul probelor de verificare a aptitudinilor fizice susţinute la examenele precedente, are la bază mai multe argumente, printre care şi cele legate de necesitatea adaptării probelor de concurs la nevoile instituţionale şi la standardele internaţionale. Menţinerea probelor sportive susţinute până în prezent (alergare de rezistenţă, viteza şi aruncarea mingii medicinale), ar fi făcut imposibilă susţinerea examenului de admitere din ianuarie 2018, în special din cauza condiţiilor meteo specifice sezonului rece care ar fi putut pune în pericol sănătatea şi integritatea corporală a candidaţilor”.

Ştacheta nu coboară, cică

Asta nu înseamnă, cică, nici pe departe că ştacheta va fi coborâtă din perspectiva unei riguroase evaluări a candidaţilor, în privinţa calităţilor lor fizice, atrage atenţia Ministerul de Interne.

„Din perspectiva nevoilor instituţionale, parcurgerea traseului practic aplicativ contribuie la testarea a patru calităţi motrice de bază – viteza, rezistenţa, îndemânarea şi forţa, dar şi la verificarea rapidităţii reacţiei candidatului (trebuie să fie băieţii capabili să aplice rapid lovitura de baston – n.n). Fiecare concurent de la instituţiile de învăţământ ale MAI care pregătesc poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră va trebui să realizeze traseul ce cuprinde 11 elemente, într-un timp de maxim 2 minute şi 25 de secunde”.

 

 

 

 

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu