A patra ediție Asia Fest, la Romexpo

A patra ediție Asia Fest, la Romexpo
20 octombrie 2016 Printează articolul

Între 11 și 13 noiembrie 2016, la Romexpo (Pavilionul E2 – Sala Sadoveanu și Sala Eminescu), va avea loc cea de-a IV-a ediție a Asia Fest, festivalul care revarsă peste București energia și frumusețea țărilor asiatice. Asia Fest (www.asiafest.eu) este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic.

Coreea de Sud, invitata de onoare

Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracție specială pentru țări precum Japonia, China, Turcia, India sau Coreea de Sud.
Evident, de la sărbătoarea culturilor nu vor lipsi țările care au făcut mereu, la Asia Fest, paradă cu porturile, demonstrațiile de artă culinară, muzica şi dansurile minunate. Invitata de onoare a acestei ediţii va fi Coreea de Sud, căreia i se vor alătura Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Întreaga ediție de anul acesta va fi dedicată Coreei de Sud, invitata de onoare, cum spuneam.

Concert Gemini și cel mai mare concurs de cover-uri K-Pop

Sâmbătă, 12 noiembrie, co-organizatorul Kompas Events îl va aduce la București, pe scena de la Asia Fest, dar mai ales în mijlocul celor mai înfocați fani K-pop, pe rapperul coreano-american Gemini, care promite nu doar un concert extraordinar, ci și o jurizare impecabilă a celui mai mare concurs de cover-uri desfășurat vreodată între iubitorii acestui stil de muzică. După concert și concurs, artistul va susține pentru fani o ședință foto şi o sesiune de autografe.
A doua surpriză va veni de la organizatorii Otaku Festival, care susțin de foarte mult timp pasiunea românilor pentru costumele și personajele din filmele și desenele animate asiatice. Pentru prima dată, Asia Fest va premia cele mai frumoase costume, cele mai credibile performance-uri de Cosplay și pe cei mai animați fani ai anime-urilor.
Cosplay-erii vor avea concurență serioasă nu doar între ei, ci și din partea celor care sunt îndrăgostiți de costumele tradiționale asiatice. Peste 30 de astfel de porturi naționale (și variații ale acestora) vor defila prin fața celor prezenți la festival, spre a se lăsa admirate în toată splendoarea și rafinamentul lor.

Mâncăruri asiatice și demo-uri culinare

A patra ediție Asia Fest, la Romexpo

Din toate aceste ingrediente – costume, muzică, concerte, concursuri nu putea lipsi mâncarea asiatică, de care românii sunt tot mai atraşi. Şi cum zona de food și restaurante va fi mai mare anul acesta decât la toate edițiile precedente, Asia Fest va fi destinația ideală a celor care adoră mâncarea asiatică. O prezență delicioasă la ediția aceasta va fi fostul concurent Masterchef Mehrzad Moghazehi. Nu vor lipsi de la festival zonele de lounge special amenajate în stilul unora dintre țările asiatice care vor participa, iar extravaganta expoziție de haine și bijuterii adaugă un motiv in plus invitației de a nu rata cea de-a IV-a ediție a festivalului Asia Fest.
Programul festivalului este următorul:
• vineri, 11 noiembrie, între orele 15:00- 21:00;
• sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10:00- 21:00;
• duminică, 13 noiembrie, între orele 10:00 – 20:00. Programul complet al manifestării este disponibil pe Internet, la adresele www.asiafest.eu sau https://www.facebook.com/Asia-Fest.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu