200 de lei/lună pentru participarea la After school

200 de lei/lună pentru participarea la After school
07 octombrie 2015 Printează articolul

Dacă-şi trimit copiii la programul After school, mai pe româneşte spus “Şcoală după şcoală”, părinţii vor fi răsplătiţi pecuniar cu aproape 200 de lei pe lună. Este vorba despre o propunere legislativă a PNL privind acordarea de tichete în valoare de aproximativ 200 de lei pentru copiii din clasele 0-4 care doresc să urmeze programul “Şcoală după şcoală”. Din fericire, banii nu ajung la părinţi, deci nu există riscul ca unii să-i dea pe băutură, tichetul respectiv fiind gestionat de către unităţile de învăţământ pentru a acoperi costurile derulării programului “Şcoală după şcoală”.

Părinţii sau reprezentanţii legali pot opta pentru acest program la sfârşitul fiecărui an şcolar sau în momentul înscrierii copilului la şcoală. Programul se adresează tuturor elevilor din învăţământul primar, de la clasa pregătitoare şi până la clasa a patra, inclusiv. Dacă proiectul de lege (are avizul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi a trecut de Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor) va fi adoptat de Parlament, tichetele ar putea fi acordate din anul şcolar 2016-2017.
Cuantumul tichetului va acoperi integral sau parţial cheltuielile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se ocupă de copii după finalizarea orelor normale de şcoală, iar costurile derulării Programului „Şcoală după şcoală” vor fi asigurate din finanţarea de bază, se precizează în proiect.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu