Hai să pedalăm în regiunea Târnavelor! Mountain bike prin satele săseşti

Hai să pedalăm în regiunea Târnavelor! Mountain bike prin satele săseşti
22 august 2017 Printează articolul

Hai să pedalăm în regiunea Târnavelor este o invitaţie de neratat, mai ales că vorbim de competiţia Mediaş Bike Marathon, adică mountain bike prin satele săseşti. Mediaş Bike Marathon este o competiţie anunţată pentru data de 9 septembrie, aflată la prima ediţie, care invită oamenii să fie mai aproape de natură şi, totodată, să cunoască mai bine regiunea Târnavelor.

Trei trasee

Concursul se va desfăşura pe trei trasee, de 25, 42 şi 70 de kilometri. Veţi parcurge drumuri special amenajate pentru ciclismul montan, dar veţi pedala şi pe dealuri îmbrăcate numai în iarbă, dar şi pe cărări forestiere. Pentru că vorbeam de ideea de a cunoaşte zona din jurul oraşului Mediaş, trebuie spus că toate cele trei trasee vor străbate diverse sate din acest vast perimetru. Şi trebuie sublinat că veţi ajunge în vechi sate săseşti, unde aveţi ocazia să vedeţi cetăţi fortificate.

Concursul este organizat de Primăria oraşului Mediaş, Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi prin implicarea comunităţii locale de ciclişti.

Pe unde veţi merge

Mediaş Bike Marathon e, aşa cum arată organizatorii, un concurs de mountain bike, aflat la prima ediţie. Cele trei trasee vor avea startul şi se vor încheia în oraşul Mediaş. Principalul obiectiv al acţiunii este acela de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar şi a potecilor din jurul cetăţilor fortificate. Vorbim aici de satele Richiş, Biertan, Aţel, Dupuş, Copşa Mare. Toate acestea reprezintă o zonă cu un potenţial deosebit pentru turismul pe bicicletă. Traseul cel mai scurt, de 25 de kilometri, îi aşteaptă în special pe începători, în timp ce trasele mai lungi, de 42 şi 70 de kilometri, sunt pentru avansaţi, deci cunoscători adevăraţi în ale ciclismului.

Recomandările organizatorilor

Prima şi cea mai importantă recomandare a organizatorilor este să veniţi la concurs echipaţi corespunzător. Primul element obligatoriu este casca de protecţie a capului. Atenţie, bicicletele să fie numai cele clasice. Nu se acceptă vehicule electrice. Alt element important, să fie biciclete adaptate pentru drum greu. E bine să purtaţi ochelari de protecţie în timpul cursei. Asiguraţi-vă un bidonaş pentru apă pe care să îl aveţi ataşat de bicicletă. Nu uitaţi pompa de aer pentru roţi, camera de schimb, petice pe care să le aplicaţi dacă aţi făcut pană. Dacă aveţi la voi telefon mobil, să îl păstraţi într-o husă, pentru a-l proteja de umezeală. În rest, cunoscătorii ştiu cel mai bine cum e treaba cu maratonul pe biciletă. Şi cum mai sunt doar 17 zile până la acest maraton ce se anunţă extrem de interesant, cel puţin din punct de vedere al peisajelor, nu uitaţi să vă înscrieţi. Aşadar, cine vrea să participe la Mediaş Bike Marathon, trebuie să se înscrie, deci intraţi pe site-ul oprganizatorilor, la http://marathonmedias.ro/.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu